fredag 25 april 2008

Vi ses på SPX...

...hade jag kunnat säga till alla som dock inte vet om att min blogg finns. Men jag har ju inte precis gjort reklam för den. Även om jag inte själv känner någon större stress är det kanske dags att bli lite mer utåtriktad. Jag tänkte så igår när jag kopierade upp en massa miniserier jag tänkte att jag kunde ha som visitkort. Tyvärr glömde jag att skriva namn och kontaktinfo på dom. Skärpning!!

I alla fall ska det bli kul här i sthlm. Ska stå vid serieskolans och dotterbolagets bord både lördag och söndag. Jag ska spela imorgon på Dottergrottans fest också. Det är ju faktiskt ganska utåtriktat. Tur man har nåt som kompenserar ens mingeldåligheter.

Min brors luftmadrass som jag sov på i natt har inbyggd väckarklocka efter sex timmar när luften gått ur, men lägger man då en kudde under höften kan man snooza ett par timmar till, tills ryggen också tar i golvet. Mycket effektivt, och egentligen ganska lagom antar jag.

tisdag 15 april 2008

Ur tvåtimmarsserien Brodern

<


Planerar att köra tvåtimmarsserier varje tisdag framöver. Som synes blev det nu inte så sockersött som förra gången, utan en ganska tung historia. Skyller på att de pratade om englamordet på radion när jag satte igång. Hursomhelst är det häftigt att se vad som kommer fram när man jobbar så här, nästan som att se på film. Denna gång skrev jag i förväg idealstarttiderna (var femte minut) på varje papper, för att slippa ägna tid åt att sitta och räkna hur jag ligger till. Det funkade bra.

måndag 14 april 2008

tisdag 8 april 2008

Ur tvåtimmarsserien GRODAN





Idag mellan 14.55 och 16.55 ritade jag en 24sidig serie. Laddade upp med chilinötter, red bull, och så p3 för att ha viss input (inte en minut får gå åt till att köra fast). Det gick bra! Inte förrän den var klar upptäckte jag att chilinötterna hade köttarom. Det blev en historia om nån som är rädd för en konstig groda.

Tvåtimmarsserien är del i mitt utmaningsprojekt. Jag har en lista med c:a 30 manustyper, 30 teckningsstilar och 30 material som jag ska slumpplocka från när jag gör serier närmaste veckorna. Förutom en metod för att utvecklas är detta ett sätt att dra ner på allvaret så att jag jobbar bättre och inte får startångestförlamning.

Nästa grej blir en kortare serie i gouachefärg på svart papper. Den tar nog lite längre tid att göra.

måndag 7 april 2008