fredag 10 juli 2009

Och nu?

Okej, jag kom inte in i tvåan, vilket jag lite för kallt hade räknat med att göra. Även om det känns ganska lugnt nu att det var så det blev, har det fått mig att tappa sugen. Den inspirerade känslan jag haft under våren försvann. Helst skulle jag vilja skita i serier nu ett tag, och bara hålla på med musik. Frågan är om det är så smart? Är en paus i nuläget i praktiken samma sak som att ge upp, göra slut, eftersom den spärren jag har nu bara skulle växa sig starkare? Ska jag försöka komma över den i stället?

Nu är jag igång igen... Så mycket tid och energi i mitt kreativa liv går åt till att planera och fundera ut olika sätt att få bukt med den där balansen mellan lust/skapande och produktivitetsångest/apati. Och jag lyckas ändå aldrig.
Fan, jag har så mycket saker att vara glad över och njuta av, jag behöver inte det här!
Om jag ger ut en seriebok om femton år så är det inte sämre än om tre år. Om jag gör tio seriesidor om året och dessutom hinner skriva några låtar och åka på långa sköna cykelturer och klappa min grannes häst så är det bättre än att hålla på och göra noll seriesidor om året och inga låtar, och åka på långa grubblande frustrerade cykelturer där jag planerar hur mitt skapande ska lyckas komma igång och få mig att göra 10 sidor i veckan, och jag har ingen häst att klappa, för jag bor kvar i tråkiga stan och väntar på att komma in på serieskolans år två eftersom jag tror att det är lösningen på allt.