tisdag 18 maj 2010

Gulliga serier om vänskap

En god vän till mig gifte sig i helgen. Inför bröllopet hade jag ganska mycket ledig tid, och fick idén att rita lite serier som hon skulle kunna få av mig, eftersom det vore roligt att ge bort en personlig present till någon jag känt så länge. Nu är jag nog lite såld på att rita gulliga djur.






tisdag 11 maj 2010

Tror faktiskt att det händer grejer. Till att börja med har jag ritat c:a en fin seriesida om dagen nu senaste dagarna, och så uppenbarade det sig en ateljéplats nu som jag ganska snabbt men utan beslutsångest bestämde mig för att ta. Känns som att bara det beslutet gjorde nåt med mitt självförtroende.
Igår bestämdes detta, inatt drömde jag att min lillebror totalförstörde min svarta favoritgitarr, och det var jättesorgligt och jag grät massor som om nån dött. Naturligtvis är det the battle of the serietecknare vs musiker det handlar om, ifall jag vågar mig på en tolkning. De behöver inte utesluta varann, men tyvärr är det väl så att så länge jag seriesatsar kommer jag inte att köra igång tracktion och köpa en ny mick och spela in en skiva, eller starta ett nytt grymt band som repar 3 ggr i veckan. Jag gillar båda grejerna lika mycket och jag har inte mer talang för nåt av det, och ännu mer gillar jag att vara ute och gå eller cykla. För att inte tala om islandshästarna, den ulliga gosiga pälsen, en snabb galopp uppför en backe i vårsolen... Det finns så mycket att göra. Såna lyxproblem.