måndag 12 september 2011

Nedlagda och nya projekt

Jag jobbade på bra ett tag med det där skogsmusenprojektet jag pratat om, hade en grej med att jag skulle "in i stugan" en gång om dan, oavsett om det var bara för 10 minuter eller två timmar, och det funkade okej ett tag. Men sen ville jag mest spela gitarr där i stugan. Så jag spelade gitarr i en timme, sen ritade jag i bästa fall en pratbubbla och sen gick jag därifrån. Det går inte fort framåt med ett serieprojekt om man gör så. Till sist får man kanske inse att man inte har lust, hur mycket tid man än redan lagt ner, hur stor potential det än finns att det SKULLE kunna bli så bra, så är lusten det viktigaste.
Så jag börjar med nåt nytt nu. Det är alltid så lätt att börja med nåt nytt, och i det skedet behöver man heller inte ateljéskrivbord, fina papper, specialpennor och tusch. Ett block från Lidl, en kulspetspenna och ett skakigt tågsäte räcker långt för att klottra mina manus som just nu flödar fram, och det är faktiskt riktigt gött att de gör det. Och det blir nog rätt bra. Nördigt, men bra. Återigen ett projekt som känns stort och uppslukande och brinnande, och det har hänt så många gånger förr, och det läggs alltid ändå ner efter ett tag. Men nån gång händer det väl att det inte läggs ner, och hursomhelst har man ju kul under tiden man håller på.

Annars är det just nu svamppsykos, matsvamp alltså. Har varit rätt intresserad av svamp ända sen jag var liten och följde med mamma ut i skogen, vetat sånt som att det kommer saft när man bryter en blodriska, och att det inte finns några supergiftiga soppar och kremlor och att karljohan är maskäten nästan jämt. Men nu i höst när det dels är rekordsvampår, och jag dessutom bor mitt i svampskogen ( har käkat av sex olika sorter plockade bara på vår tomt) så var det väl dags att dra det ett steg längre, så nu är min näsa hela dagarna djupt nere i svampböckerna jag köpte häromveckan. Härligt att snöa in. Man kan nog inte ha kravet att man nånsin ska få nån större karriär åt något visst håll när man älskar att snöa in på så mycket olika grejer, och hela tiden får nya intressen. Odla är också skitkul. Idag käkade vi potatismos med stekt squash och svampsås. Allt från egen gård. Bada har jag också snöat in på och blev helt beroende, skönt att slippa duscha i två månader och bara tvätta sig i sjöar. Hade blivit 100 dopp denna sommar om inte jag blev förkyld, nu blev det bara 88( ja, man kan snöa in på statistik också), men det är inte över än i och för sig, blir nog några till. Har även deltagit i ett triathlonlopp i sommar, jag vann eller kom näst näst näst sist beroende på hur man ser det.

Kortfattat: Livet rullar på bra, mer friluftsliv än kreativa mästerverk, och det är skönt så just nu.